Ana içeriğe atla

Hasta => KKM => 112 => Olay yeri => Yol => Hastane


Merhaba Sayın Okurlar ;

  Bu ayki Köşe Yazımızda Her zamanki gibi bildiğimiz,aktif olarak çalıştığımız sektörden Bahsedeceğiz : Sağlık Sektöründe özellikle 112Acil ve Acil servisteki aramızda bulunan çatışmadan .
Şimdi Çatışma Diyerek Gerçek Anlamda Çatışmadan Bahsetmiyoruz Tabiki de.. İşimizi gereksiz yere ego tatminlerinden Sebep Zora koşmaya, mobinge  aklınıza Gelebilecek Cok zor şartlara Sokmaktan Bahsettiğim Çatışma.Hatta bunlardan sebep Darp A ; gerçek Çatışmaya Sebebiyet vermekten Bahsedeceğiz..

 Bu yazımızda örneklendirmelerle yazalım diye düşündüm.

 -Yazımıza başlamadan yukarıda bir sıra vermiştim bu sıraya bağlı olarak bir kişi hastalığı durumunda 112' yi Arar ve 112 Komuta Kontrol Merkezi uygun gorurse hastalığına Bağlı en yakın 112 Ambulansını  yönlendirir.Yönlenen 112 personeli çok çalışmış ise biraz söylenerek gider normal çalışmada ise vaka ambulans hak edilmeyen bir vaka ise de söylenerek gider..
Şimdi belki okuyanlar '' hey sen 112AcilFm adına yazıyorsun '' diyeceksiniz ancak Çuvaldızı Hakkeden Herkese Batıracağız arkdaşlar sabırla okumanızı rica ediyorum..

 Olay yerine gelir sonuçta Hastalık;Kişinin Ruhen yada bedenen kendini rahatsız hissetmesi üzerine tanımlı olduğu için geldiğimiz vaka belki ambulans gerekmeyebilir ancak  aramışki kendisini hasta olarak dusunmekte buna baglı olarak herhangi bir sıkıntıya sebebiyet vermemek adına ivedi bir şekilde vaka alınması gerek aynı şekilde vaka acilse zaten işimiz gereği yine ivedi bir şekilde almamız gerek.Ancak bu şekilde bir tavır göstermezsek muhtemel bir çatışmayı açarsak sözel yada Darp olarak bir çatışma içerisinde kalmamız kuvvetle muhtemeldir.

Fazla konu içeriğine girip sizi köşe yazısından soğutmak istemiyorum o yüzden vaka,tanı,olay yeri vb içerikleri atlıyorum çünkü çuvaldızı daha baska konulardada batırmamız gerekli..
 Evet nerde kalmıştık hastayı her iki durumdada çatışma içerisinde kalmadan gerekli şekilde aldık ki tam bu arada hasta yakınları devreye girer gerek hastalarının yanında gelmek istediklerini,2 yakın refakatçi olarak gelmek istediklerini Vs gibi durumlar söz konusu olacak eğer onları tatmin edecek cevabı veremezsek alın size bir çatışma daha!

 Neyse çok şükür ordada sorun çıkmadığını farz edelim ve yola çıkalım kırmızı ışıkta duran,Teypin sesini açmış,teypten baska yere bakmayan genc kardesimiz ambulansın sesinide ışıklarıda görmemekte şöförümüzde sinirli ise ve çatışmaya meyilli ise alın size bir çatışma daha.. Ama neyse burdada sorun olmadı hatta yolda bı kac defa daha yol vermemezlik,ambulansın önüne kırmalar,ambulansın arkasında hızla gelip yoluna daha cabuk ulaşmak istiyenleri bile aştık,Hastaneye Geldik.

Bence konumuzun en can alıcı yerindeyiz değerli Okurlar;
 Ambulans yanaşmakta tabi hastane önünde hiç park eden arac yoktur,onları park etmemesı gerektiğini söyleyecek guvenliğede gerek yoktur ..
Yine çatışmasız ulaştık diyelim,olayın mahiyetine göre dışarıda Bekliyen bir kalabalık,kamera gibi durumlar söz konusu o yüzden hiç yanlış bir duruma mahál vermeden hastamızıda indirdik ve acile girişimizi yaptık.

Doktor baska Acil Hastaya müdehale ederken hasta yakınları onu sıkıştırmadı yada Dr 2 dk bekleyin hasta var demedi,bizde desede beklerdik zaten..Yani herşey normal ama sonunda Doktor geldi hastaya şöyle bi baktı ve dediki '' bu hastayı neden Getirdiniz '' .Tabi biz anladık ki neyi var diye sorduğunu,anlattık,ancak kendisi hastanın o hastaneye neden getirldiğini sormakta..
Personel Sağlık Personeli Haber NET Personel Sağlık NET HABERLERİ: https://www.112acilfm.net/

 Bu yazı sacma demeyin lütfen..Hepsi,her gün bir arkdasımız tarafından yaŞanıyor,sende yasıyorsun..
Neyse konumuza dönelim siz sakin davrandınız ve hasta yakınları da hayret verici olacak ama bir şey demedi hatta doktorumuzda toparladı,hatta ve hatta hastada hiç sesini çıkarmadığını varsayalım 
 AmA
Hasta ne dedi biliyor musunuz?
'' ya sorun oluyorsa beni geri evime götürür müsünüz?..''
Sonra vicdanımız konustu dedik ki: 
 '' Amca ( yada teyze) doktor sana demedi,bize dedi senlik bir durum değil,olur mu hiç öyle?Biz Canımız Uğruna Senin Canını Getirdik Buraya..''
Sayın Okularımız Aslında Yazımı burada bitirmek istemezdim aancak  size belki sıkıcı gelir diye uzatmak istemiyorum.
--Konumuzunda başlarında söylediğim Gibi Kendi Egolarımızdan Dolayı İçimizde Bulunan Vicdanları Lütfen Körertmeyelim.
'' İyi İnsanların Sesi Her Zaman Kötülerden Daha Gür Olması Dileğimle'' Bir Daha ki Köşe Yazımızda Görüşmek Üzere.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Paramedik Kimdir ? Paramedik Nasıl Olunur ? Paramadik Olma Şartları ? Herkes Paramedik Olabilir mi?

Kimine göre; acil servis ve ilk yardım uzmanlığı, ambulans operatörlüğü gibi özelliklere sahip sağlık görevlisi. Kimine göre; 24 saat çalışıp 3 gün izinli olan sağlık meslek sahibi kişilerdir… Personel Sağlık Personeli Haber NET Personel Sağlık HABERLERİ İÇİN:   https://www.112acilfm.net/ •Paramedik; Hastane Öncesi Acil Bakımın önemli bir parçasını oluşturan; genellikle kritik durumdaki hastaya ya da yaralıya ilk anda müdahale eden profesyonel sağlık teknikeridir. •Paramedik;  hastanın sorununu tanıyıp, durumunu değerlendirir ve gereksindiği acil bakımı verir, bunları yaparken hem kendisinin hem hastanın hem de ekip güvenliğini sağlar. •Tıbbi müdahaleyi yaparken olay yerini de yönetmek, adli vakalarda delilleri karartmadan müdahalede bulunmak, panik halindeki insanlarla doğru iletişim kurmak paramediklerin asli görevleridir. Paramedik; 112 istasyonunda Doktor yoksa ekip amiridir. Ama Paramedik ler doktorun alternatifi değil. İkisi farklı alanlarda çalışmak üzere eğitim alırlar. 

Paramedik;Parayla Meslek Sahibi Olmak Mıdır ?

Öncelikle Bazen Bu Konu İle İlgili Öyle Sorular Gelmekte ve Öyle Vakaya Yaklaşımlar ile Karşılaşmaktayım ki Bu Yazıyı Ele Almaya Karar Verdim.. Paramedik Nedir Onun ile Başlıyalım; Paramedik Acil Yardım ve İlk Yardım Konusunda Çok İyi Bir Eğitim Almış,Kazazedelerin Olay Yerinden Hastaneye Naklinde Önemli Bir Yer Tutan Hastanelerin Acil Servislerinde de Çalışabilen ama Genellikle Görev yeri 112 İstasyonları Olan Sağlık Alanında ki Bir Meslek Grubudur..   Peki Sorulardan Biri: -Ben Endüstiri Meslek Mezunuyum Paramedik Olabilirmiyim?    'Evet olabilirsin' Fakat Sen İnsan Sağlığına Saygılı ve İlgili Değilsen Bence Olamazsın! Amacımız Hepimizin Bir Mesleği Bilezik Gibi Bileğimize Takmaktır,Fakat Onu Hakkıyla Yaparak Alın Terimizi Onun İçin Akıtarak.. Yoksa 20,30,40 bin Lira Verip Herkez 2 Yıl Derslerini Ezberliyerek Mesleği Eline Alabilir ama bir İnsana Acil,İlk Yardım Anlamında Bir Faydası Olmadıktan Sonra Sen Anca Para Mesleği Almış Olursun Paramedik Değil!