Ana içeriğe atla

Paramedik;Parayla Meslek Sahibi Olmak Mıdır ?

Öncelikle Bazen Bu Konu İle İlgili Öyle Sorular Gelmekte ve Öyle Vakaya Yaklaşımlar ile Karşılaşmaktayım ki Bu Yazıyı Ele Almaya Karar Verdim..
Paramedik Nedir Onun ile Başlıyalım; Paramedik Acil Yardım ve İlk Yardım Konusunda Çok İyi Bir Eğitim Almış,Kazazedelerin Olay Yerinden Hastaneye Naklinde Önemli Bir Yer Tutan Hastanelerin Acil Servislerinde de Çalışabilen ama Genellikle Görev yeri 112 İstasyonları Olan Sağlık Alanında ki Bir Meslek Grubudur..
  Peki Sorulardan Biri:
-Ben Endüstiri Meslek Mezunuyum Paramedik Olabilirmiyim?
   'Evet olabilirsin'
Fakat Sen İnsan Sağlığına Saygılı ve İlgili Değilsen Bence Olamazsın!
Amacımız Hepimizin Bir Mesleği Bilezik Gibi Bileğimize Takmaktır,Fakat Onu Hakkıyla Yaparak Alın Terimizi Onun İçin Akıtarak..

Yoksa 20,30,40 bin Lira Verip Herkez 2 Yıl Derslerini Ezberliyerek Mesleği Eline Alabilir ama bir İnsana Acil,İlk Yardım Anlamında Bir Faydası Olmadıktan Sonra Sen Anca Para Mesleği Almış Olursun Paramedik Değil!
  Öncelik Herkesin Paradır genelde ihtiyaçlarından Dolayı,Ben Para Verdim Paramediğim Dersin ama İm İlacı İv Verdikten Sonra Vakayı Hastaneye Değil Mezera Yolladıktan Sonra Kusura Bakma Parayla Saadet Olmamakta..
   Peki  Herkez İçin Geçerli Mi?
   ' HAYIR TABİKİDE'
Öyle İnsanlar Var ki Düz lise,Kız Meslek,Endüstri Meslek vs Liselerinden Sonra Paramediklik Okumuş, insan Sağlığının Prensibini Algılamış ve Mesleğini En İyi Boyutta Öğrenmiş 20 Yıllık Ambulans Görevlisinden Daha Bilgili Olabilmiş Onlara Değildir Sözüm,Haddimede Değildir,O Kişileri de Tebrik Ederim!!
Ama bu Konuda Bilgi ve Meslek Sahibi Olmak İstiyenlere Söylemek İstediğim Parayla Sağlıkçı Olmak İstemeleridir,parayla Sağlıkçı Olmayın İnsan Sağlığını Benimsediğiniz İçin Gidin İmkanınızla Okuyun Bu Mesleği Öğrenin Bileğinize Takın ve Ne Vakayı Nede Kendinizi Riske Atmayın!!
Bu Meslek Çok Havalıdır,Ama Her İşde Olduğu gibi Riskide Havası Kadar Büyüktür.Bir insanının Sağlığına Hatanızdan Dolayı Zarar Gelmesi Sonucu; Belki Hukuktan Kaçabilirsiniz Peki VİCDANINIZDAN EN ÖNEMLİSİDE ALLAH'IN SORGUSUNDAN Nasıl Kaçacaksınız?Sorusunu Sorarım..
O Yüzden PARAMEDİK Olun ama Para ile Çabucak Bir Meslek Sahibi Olabilmek İçin Değil;
İnsanlara Faydalı Olabilmek İçin,
Memleketimin Paramediğe ihtiyacı Olduğu İçin,
Sizin Paraya İhtiyacınız Olduğu İçin,
Bu Mesleğe Aşık Olduğunuz İçin Olun
Sonra da Ne Sizler Riske Girin Nede Yanınızda ki Ekib Arkadaşınızı Riske ve Strese Sokun..
Evet Ülkemizde bu meslek grubu çok Basit Gelmekte 40 bin lira veren 2 yılda derslerine çalışanı mezun eden bir sistem var ne kadar yeterli Eğitim Tartışılır ??
Ama insan olarak bizlerin Üzerimize Düşen Görevi Maddi Olarak değil Bilgi olarak gereğini yerine getirmemiz gerek..
Belki bu yazıya döktüğüm Düşüncemi ukala,bilmiş yada gereksiz görmektesiniz, o zaman şu gözle Bakmanızı rica edeceğim; 40 bin lirasını vermiş, mezunda olmuş ama bir damar yolu açmasını becerememiş,bir cervical collar takmayı beceremeyen bir kişinin anamıza,bacımıza,eşimize veya dostumuza  müdehale edeceğini düşünelim..
  Hatta sizle beraber çalışacağını,Ne kadar süre o kişinin yetersizliğini Sırtlayacaksınız?
Biraz Olsun Demek istediğimi Anladığınızı düşünmekteyim Arkadaşlar..
Peki 4 sene lisesini Okumuş ATT arkadaşlarım sizler tabanından gelmektesiniz sizlerin 112 konusunda ve Acil,ilk yardım konusunda bilmiyorum deme gibi bir şey demeniz söz  konusu değildir,tecrübe olmayabilir ama bence bilmiyorum dememeliyiz Çünkü bizler tabandan bu eğitimle gelmekteyiz eksikliklerimiz illaki olacaktır işte o zaman da atandıysak mesleki kitaplar okuyarak bilgimizi tazeleyeceğiz ve tamamlayacağız eğerki atanmadıysak paramediklik okuyarak Hem atanmamızı hızlandıracağız hem bilgimizi Arttıracağız Bizler Sarı Melekleriz Halkımızın Takdiri ile bu takdiri Hak edelim ve bu değeri düşürmeyelim! Amacımıza Ulaştığımızda ve Takdiri Hak ettiğimizde Halkımıza Sağlıkta Şiddeti Kınadığımızı, Olmaması Gerektiğini Hep Bir Ağızdan Tekrar Edelim Bizler Şiddeti Hakketmedik Bu Mesleği Sizler İçin Öğrendik ve En İyi şekilde Uygulamaktayız bir Teşekkür Yerine Şiddeti Uygun Gören Kişileri Kınamaktayız Diye Rahat Rahat Söyliyelim!!!
  Sonuna Kadar Değer Verip Okuduğunuz İçin Teşekkür Ederim,Sizlerden Ricam Kurucusu ve yöneticisi Olduğum Sitemizi ' www.112acilfm.net ' her yerde dile getirmeniz Sosyal Platformlarda 112AcilFm Adında Arayarak takip etmenizdir ki sizlere Daha İyi Hizmetlerde Bulunabilelim,Daha Çok Kişilere Ulaşabilelim,Amacımız Professionel Sağlıkçılara Professionel Sağlıkçı Sitesi Sunabilmektir ve Professionel Eğitimleri Sizlerle Paylaşabilmektir...
SerhATT

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Paramedik Kimdir ? Paramedik Nasıl Olunur ? Paramadik Olma Şartları ? Herkes Paramedik Olabilir mi?

Kimine göre; acil servis ve ilk yardım uzmanlığı, ambulans operatörlüğü gibi özelliklere sahip sağlık görevlisi. Kimine göre; 24 saat çalışıp 3 gün izinli olan sağlık meslek sahibi kişilerdir… Personel Sağlık Personeli Haber NET Personel Sağlık HABERLERİ İÇİN:   https://www.112acilfm.net/ •Paramedik; Hastane Öncesi Acil Bakımın önemli bir parçasını oluşturan; genellikle kritik durumdaki hastaya ya da yaralıya ilk anda müdahale eden profesyonel sağlık teknikeridir. •Paramedik;  hastanın sorununu tanıyıp, durumunu değerlendirir ve gereksindiği acil bakımı verir, bunları yaparken hem kendisinin hem hastanın hem de ekip güvenliğini sağlar. •Tıbbi müdahaleyi yaparken olay yerini de yönetmek, adli vakalarda delilleri karartmadan müdahalede bulunmak, panik halindeki insanlarla doğru iletişim kurmak paramediklerin asli görevleridir. Paramedik; 112 istasyonunda Doktor yoksa ekip amiridir. Ama Paramedik ler doktorun alternatifi değil. İkisi farklı alanlarda çalışmak üzere eğitim alırlar. 

Hasta => KKM => 112 => Olay yeri => Yol => Hastane

Merhaba Sayın Okurlar ;   Bu ayki Köşe Yazımızda Her zamanki gibi bildiğimiz,aktif olarak çalıştığımız sektörden Bahsedeceğiz : Sağlık Sektöründe özellikle 112Acil ve Acil servisteki aramızda bulunan çatışmadan . Şimdi Çatışma Diyerek Gerçek Anlamda Çatışmadan Bahsetmiyoruz Tabiki de.. İşimizi gereksiz yere ego tatminlerinden Sebep Zora koşmaya, mobinge  aklınıza Gelebilecek Cok zor şartlara Sokmaktan Bahsettiğim Çatışma.Hatta bunlardan sebep Darp A ; gerçek Çatışmaya Sebebiyet vermekten Bahsedeceğiz..  Bu yazımızda örneklendirmelerle yazalım diye düşündüm.  -Yazımıza başlamadan yukarıda bir sıra vermiştim bu sıraya bağlı olarak bir kişi hastalığı durumunda 112' yi Arar ve 112 Komuta Kontrol Merkezi uygun gorurse hastalığına Bağlı en yakın 112 Ambulansını  yönlendirir.Yönlenen 112 personeli çok çalışmış ise biraz söylenerek gider normal çalışmada ise vaka ambulans hak edilmeyen bir vaka ise de söylenerek gider.. Şimdi belki okuyanlar '' hey sen 112AcilFm ad